skip to Main Content
IMG 3956

رنگ زرد

رنگ زرد جزء رنگهای اصلی است و بیشترین میزان جلب توجه را دارا می باشد. دیدن این رنگ، باعث افزایش فشار خون و بالا رفتن ضربان قلب و تنفس می شود.

این رنگ نماد روشنایی و درخشانی، شادمانی زودگذر، زنده دلی و امیدواری و همچنین گرمابخشی به محیط می باشد. غیر از این موارد، رنگ زرد نمایانگر توسعه طلبی، آسانگیری و رهایی از مسئولیت ها و بلندپروازی است. این رنگ در عین شادی آوری و محرک ذهن بودن، باعث خستگی چشم نیز می گردد.

این رنگ به دلیل زرد بودن فلز طلا نمادی از ارزشمندی و تجمل می باشد.

از نظر باستانی و تاریخی در مشرق زمین، رنگ های زرد و طلایی وجه مشخصه آیین بودا و هندو می باشد.

به دلیل خواصی مانند محرک بودن و شادی آوری رنگ زرد، استفاده از این رنگ به مقدار زیاد در اتاق خواب باعث عدم استراحت کافی چشم و بدن می گردد. ضمنا نفوذ رنگ زرد از پشت پلک چشم بسته بسیار بالاست.

رنگ زرد با شکل مثلث هماهنگی بالایی دارد و به دلیل خاصیت تحریک کنندگی چشم و ذهن، از این ترکیب جهت هشدار و علامات خطر استفاده می گردد. در طبیعت نیز ترکیب این رنگ با رنگ سیاه نمادی از حیوانات و حشرات اغلب سمی و زهردار می باشد.

استفاده از رنگ زرد برای اتاق کار می تواند منبع الهام و خلاقیت باشد. این رنگ برای مدیتیشن و تمدد اعصاب مناسب نیست و در مکانی که وسعت رنگ زرد بالا باشد، انسان عصبی و پرخاشگر می شود.

رنگ زرد حس استقبال و خوشامدگویی دارد. استفاده از گلدان با گل های زرد در جلوی در ورودی منزل و محیط های تجاری این حس را به تازه واردین القا می کند.

رنگ زرد به دلیل گرم بودن خاصیت پیش رونده دارد و به همین دلیل محیط را کوچک و دنج نشان می دهد. در استفاده از رنگ زرد باید دقت شود زیرا این رنگ باعث می شود اشیاء نزدیک تر احساس شوند. تابلوها و آویزهای مورد علاقه، با نصب روی دیوار زرد رنگ، بیشتر به چشم می آیند.

جهت خنک کردن رنگ زرد از سفید استفاده می شود. و چنانچه بخواهیم گرمتر شود باید قرمز به آن اضافه کرد.

رنگ زرد برای اتاق غذاخوری مناسب است. روحیه خوب گفتگو و اشتها را افزایش می دهد. همچنین این رنگ برای فضاهای کم نور نیز مناسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top